Najzdrowsze owoce
Zdrowe żywienie nie musi być skomplikowane, a zbawienne dla organizmu produkty często są ogólnie dostępne i popularne, po prostu ludzie są nieświadomi ich możliwości! Do najzdrowszych owoców na świecie należy… jabłko. Średnie jabłko zawiera siedemdziesiąt pięć kilokalorii oraz trzy gramy błonnika. Ogromny wpływ na zdrowie ma dzięki przeciwutleniaczom, zmniejszającym prawdopodobieństwo zachorowania na cukrzycę i astmę. Najlepiej spożywać jabłka bez obierania, ponieważ najwięcej witamin znajduje się w nich tuż pod skórką. Kolejnym magicznym wręcz owocem są jeżyny. Również zawierają przeciwutleniacze, które z kolei redukują ryzyko zawału serca oraz zapobiegają rozwojowi raka płuc! Winogrona zapobiegają powstawaniu skrzepów w żyłach, obniżają ryzyko chorób serca oraz zmniejszają ciśnienie krwi. Pomarańcze to ogromne źródło witaminy C i potasu. Polecane są kobietom w ciąży. Maliny zawierają w sobie mnóstwo magnesu, kwasu foliowego i kwasu elagowego, które to zapobiegają rozwojowi raka szyjki macicy oraz przełyku i okrężnicy.